IMAG0255Det var nästan fyrtio förväntansfulla chalmerister som hukande från aprilvädret torkade av skorna på dörrmattan och gick ner i bergrummet förbi blomsterväggen och den lilla dammen i  Bahnhofs serverhall Pionen  där vi skulle få en guidad visning.

Pionens dörrmatta

Bahnhofs grundare och VD Jon Karlung tog sig tid till att komma och prata med  oss trots en hektisk dag som börjat med att EU-domstolen ogiltigförklarade datalagringsdirektivet, vilket fick  Bahnhof att ta beslutet att med omedelbar verkan  sluta lagra kundernas trafikdata (Jon kom direkt från Sveriges Radio där han diskuterat domen i direktsändning i Studio Ett i P1).

IMG_1329

Jon började med att prata om Bahnhofs historia, varför man driver integritetsfrågor så hårt och varför man satsar på datacenter mitt i Stockholm. Förstås blev det även en hel del prat om  dagens dom. Sedan fick vi en guidad tur genom själva datacentret, där bland annat de världsberömda servrar som Wikileaks hade sin webbplats på när det stormade som mest hösten 2010 finns kvar, även om Wikileaks nu har flyttat.

IMAG0259

Efter att ordförande Magnus å allas vägnar tackat Jon för en mycket trevlig visning  och överlämnat ett exemplar av CINGs sångbok, fortsatte lite drygt halva chalmeriststyrkan till Missisippi Inn där kvällen avslutades med trevligt umgänge över lite (mycket) amerikansk sydstatsmat.