T  5 885_ThyratronSenioremil/-ia möten i det nya formatet fortsätter. På vårens sista möte 7 maj blir det en nostalgisk djupdykning i vad som startade hela elektronikindustrin nämligen elektronröret. Vår ciceron på denna resa tillbaka till en tid utan transistorer och integrerade kretsar är Lars Stelling E 49. Efter ett par års arbete med elektronrör på Olof Rydbecks elektronikavdelning på Chalmers arbetade Lars under åren 1952-58 med elektronrörstillverkning vid ITT-företaget Standard Radiofabrik i Ulvsunda. Vi kommer att få höra personliga glimtar från dessa år i hans yrkesverksamhet. Vi får lite bakgrund till hur tillverkningen av elektronrör utvecklades i Sverige och vilka problem man lyckades lösa. För detta valde man bl.a. att hämta teknik från England och USA, vilket behövdes  för att säkerställa täcka behovet av viktiga elektronik komponenter inom det svenska försvaret.

7 Chalmers  1951(GP)

Hur och var
Karla Café ligger i hörnet av Karlavägen och Sibyllegatan, kommunalåkare tar T-banan till Stadion och går ut Karlavägsutgången. Var och en beställer mat och dryck enligt caféets à la carte meny och vi blir serverade i vårt separata rum en trappa ned. Caféets meny finns på deras web-sida: karlacafe.se/a-la-carte/ och de har öppet till kl 20.

Vi vill gärna vara säkra på att alla får plats och att vi blir tillräckligt många, så vi ser gärna att ni svarar snarast möjligt till anmalan@cingstockholm.se för att meddela att ni vill vara med.

Summering
TID: kl. 17 den 7 maj 2015
PLATS: Karla Kafé 1 trappa ned, Karlavägen 71
ANMÄLAN: Svara till anmalan@cingstockholm.se så snart som möjligt.

PS. Alla stockholmschalmerister är naturligtvis välkomna, men vi har valt att kalla arrangemanget något seniort eftersom det har visat sig att det mest är seniora chalmerister som brukar dyka upp på dessa arrangemang.