Senior-Emil/Emilia är tillbaka på Karla Kafé torsdagen den 5 november klockan 17. Denna gång är det Reigun Thune Hedström A65, som ska berätta om det mödosamma arbete som ligger till grund för Stockholm stads beslut om att äntligen riva/bygga Slussen. Ett beslut som valsat fram och tillbaka de senaste 15 åren.

Slussen 1939 (Wikimedia Commons)
Slussen 1939 (Wikimedia Commons)

En granskningsgrupp tillsattes i november 2014 och Reigun var en av de fyra deltagarna som fick två månader på sig att göra en regelrätt granskning av hela projektet – från 1933 – till dags dato. Gruppen hade fri tillgång till allt material som fanns när det gällde projektet, ävenså icke publicerat material, och gruppen kunde bl.a. konstatera att tillståndet i anläggningen var betydligt sämre än vad man tidigare trott/anat. Reigun berättar mer vid mötet på Karla Café!

Reigun har en bakgrund som stadsbyggare och suttit med i ett stort antal utredningar som berör lagstiftning avseende samhällsbyggnad och infrastruktur. Reigun har också arbetat i 11 år på SKL och är sedan många år också särskild ledamot i Mark- och miljödomstolen.

Hur och var

Karla Café ligger i hörnet av Karlavägen och Sibyllegatan, kommunalåkare tar T-banan till Stadion och går ut Karlavägsutgången. Var och en beställer mat och dryck enligt caféets à la carte meny och vi blir serverade i vårt separata rum en trappa ned. Caféets meny finns på deras webbsida och de har öppet till kl 20.

Vi vill gärna vara säkra på att alla får plats och att vi blir tillräckligt många, så vi ser gärna att ni anmäler er så snart som möjligt. Anmäl er här så snart som möjligt, antalet platser är begränsat så först-till-kvarn-principen gäller.

Summering

TID: kl. 17 den 5 november 2015
PLATS: Karla Kafé 1 trappa ned, Karlavägen 71
ANMÄLAN: Anmäl er på den här länken

Välkomna!