Vi var närmare 20 senioremilia och senioremil, samt några yngre gäster som hade nöjet att lyssna på Inger Thede vid vårens sista seniora samling på Karla Kafé.
Inger berättade om allt från radhus i Helsingborg till kulturhus i Tanzania innan hon var tvungen att rusa iväg till tåget. En mycket intressant presentation där vi fick klart för oss hur hon fångat viktiga ögonblick i Tanzanias och Sydafrikas utveckling med stort kunnande i hur byggnader anpassas till klimat och lokala traditioner.
Vi fick också lite av stadsplanering i Hammarby sjöstad och Norra Djurgårdsstaden med även där anpassning till klimat och till svenskarnas behov av solljus och värme de korta månader på året vi verkligen kan uppleva det i staden när miljöerna är anpassade till solen. Tack Inger!
/Kalix

PS Senioremil-ia tar nu sommmarledigt till första torsdagen i september, men alla seniorer är givetvis välkomna till CING Stockholms ”Efter jobbet” på Mosebacke terrass fredag den 17 juni kl 17