Chalmersspexet Victoria från 1986 har äntligen kommit till Stockholm. Lördagen den 12 november är det dags. Ensemblen är i stort sett den samma som när det begav sig 1986. Spexet är en klassiker och har under 2015 satts upp i Jönköping (4 tändstickor i Jönköpingsposten) samt hemma i Göteborg.

Föreställningen i Stockholm blir den sista under överskådlig tid så passa på att köpa biljetter till detta unika tillfälle.

image001

Kalas

Spexkalas arrangerar CING Stockholm som vanligt hos Medicinska Föreningen efter spexet. Någon gång runt kl 21 brukar kalaset börja, och det kommer finnas plats till alla intresserade. Här bokar du kalasbiljett.

Handlingen

Året är 1876. Vi befinner oss i Indien. I Delhi närmare bestämt. Här pågår intensiva förberedelser inför ankomsten av Drottning Victoria. Nyheten om att det engelska parlamentet har utsett henne till Kejsarinna av Indien har mottagits med blandade känslor. I vissa kretsar minns man fortfarande engelsmännens brutalitet då Sepoyupproret slogs ner 1857. Bittra minnen som väcker begär att återgälda ett viss mått av smärta. I andra kretsar ser man möjlighet till egen personlig vinning och utökade privilegier. I detta sammelsurium av intriger dyker dock ädlare känslor upp. Bland maktbegär och mörkerseende flammar kärlekslågor upp. Klart lysande passioner som glimmar till och ger kontrast bland kroppssminkade civilingenjörer i sin bästa ålder.

Välkomna!