ensemble

Året är 1266, och Sveriges framtid ser ljus ut. Birger Jarl har nyligen instiftat huvudstaden Stockholm och sitter nu på sin kammare för att verkställa nya, storslagna planer. Men något lurar i skuggorna. Plötsligt ligger Birger död.

Drygt 20 år senare sitter äldste sonen Valdemar på tronen och försöker efter bästa förmåga följa sin fars testamente. Yngste sonen Magnus oroar sig över situationen i landet, varför är bönderna så missnöjda?

Från Italien beger sig nunnan Clara norrut, med den starka övertygelsen att även svenska hedningar kan kristnas. Men på landsbygden går det vilt till, präster försvinner, hem drabbas av inbrott och lador våldgästas. Vidskeplighet har slottet i ett fast grepp, det ryktas till och med om spöken. Kan Claras planer gå i lås?

Hur ska kung Valdemar leva upp till sin fars arv? Kan Magnus förhindra ett blodigt bondeuppror? Och vad pågår egentligen på slottet?

Årets Bobspex kommer att spelas på Dieselverkstaden i Sickla.

Biljett till spexet köper du här

Inget spex är fulländat utan ett rejält spexkalas efteråt! I år provar vi något nytt och kommer vi vara på Odd Fellow vid Kungsträdgården. I samband med spexkalaset kommer vi även ha Chalmersska Ingenjörsföreningens Stockholmsavdelnings årsmöte. Välkomna!

Anmäl dig till spexkalaset här

Vi ses!